Mestna zveza društev za tehnično kulturo Ljubljana

MZDTK
Trg prekomorskih brigad 1
1000 Ljubljana

 

 

KONTAKT
GSM:
041 262-366
031 330-952
MAIL: jozekonda@gmail.com

 

     

 

Zadnja sprememba: 20.08.2020


STROKOVNA EKSKURZIJA ZA UČITELJE TEHNIKE IN TEHNOLOGIJE NA DOLENJSKEM

MAREC 2017

Tudi v letošnjem letu je DUTV Ljubljana, v sodelovanju s predsednikom MZDTK LJ g. Jožetom Konda organiziralo celodnevno strokovno ekskurzijo za učitelje tehnike in tehnologije.

Prvi del ekskurzije je potekal na vojaškem letališču Cerklje ob Krki. Ogledali smo si hangarje, letala in helikopterje, kontrolni stolp, ki je bistveno večji od ostalih slovenskih kontrolnih stolpov in se seznanili z vzdrževanjem letal. Podrobno so nam tudi predstavili  potek obnove letališča v mednarodni (to je v okviru zveze NATO) izvedbi projekta, ki bo prenovljeno v skladu z vojaškimi in civilnimi standardi, saj bo namenjeno tudi civilnemu zračnemu prometu.

V drugem delu smo si ogledali podjetje AREX d.o.o. iz Šentjerneja, kjer proizvajajo orodja za brizganje plastike in izsekovanje kovin in izdelujejo lastne izdelke iz plastike, tekstila in kovin. Proizvodi podjetja so pretežno namenjeni obrambnim silam in policijskim enotam.

Ekskurzije je bila v sredo,  15. 3. 2014, udeležilo se jo je štiriindvajset učiteljev iz Ljubljane in širše okolice. Ekskurzija je bila zanimiva in mlajše generacije v šoli poleg možnosti o zaposlitvi in šolanju, lahko seznanimo tudi o tem, da imamo v Sloveniji velike strokovnjake, ki z lastnim znanjem posegajo v sam svetovni vrh.

Zapisala: Tatjana Cvelbar